Membri

Asociatia SANO-HEP Romania ofera membrilor sai ocazia de a discuta cu medici specialisti cu ocazia fiecarei intalniri, lucru aproape imposibil de efectuat in reteaua medicala de stat. De asemenea, cei peste 18.000 de pacienti inscrisi pe listele asociatiei  sunt instiintati de fiecare data asupra organizarii fiecarui simpozion sau seminar ce au in prim-plan in majoritatea cazurilor pacientii si indeosebi bolnavii cu afectiuni hepatice si asociate.

In cadrul dezbaterilor colective organizate de asociatie, membrii pot afla raspunsuri la intrebarile lor de la persoanele indreptatite sa o faca. Printre invitatii ce au onorat invitatia de a rezolva problemele pacientilor se numara pe langa medici specialisti si reprezentanti ai laboratoarelor de analiza, producatori de medicamente, juristi si reprezentanti ai institutiilor de stat.

Membri asociatiei SANO-HEP Romania din toata tara beneficiaza in conformitate cu statutul organizatiei de mai multe facilitati. Dintre acestea putem aminti consultarile lunare ce se desfasoara organizat, sustinute de medici specialisti la sediul asociatiei. De asemenea, in urma diagnosticarilor, se programeaza cate zece bolnavi – in functie de gravitatea bolii si de ordinea in listele de asteptare – pentru efectuarea, in mod gratuit, a unui set complet de analize la unul din laboratoarele specializate colaboratoare ale SANO-HEP.

Fiecare membru al organizatiei are un dosar ce cuprinde toate datele referitoare la evolutia bolii si tratamentele urmate, precum si evolutia maladiei, dosarele fiind completate cu date suplimentare de cate ori este nevoie. Se creaza in acest fel o monitorizare exacta a bolnavilor inscrisi pe listele SANO-HEP, sub atenta observare a medicilor specialisti colaboratori ai organizatiei.

Desi constituita juridic la inceputul anului 2001, asociatia a reusit sa deschida filiale in Bucuresti, Sibiu, Suceava si Cluj, toate avand acelasi scop declarat: crearea unui cadru organizat pentru solutionarea problemelor specifice bolnavilor de hepatita virala si afectiuni asociate. Totodata, organizatia se bucura de sustinere din partea medicilor, laboratoarelor de analiza, a laboratoarelor stiintifice de producere a medicamentelor, precum si de o stransa colaborare cu juristi si jurnalisti.